Meny

Personlig assistans

Olika syndrom och sjukdomsbilder

Ett syndrom är ett tillstånd där det föreligger avvikelser och skador i flera av kroppens organ och som har en gemensam orsak. Med sjukdomsbild menar vi på en skada som inte är medfödd eller har uppstått under de första barnaåren.

I dagsläget finns minst 12 000 olika kända syndrom. Många av dem är döpta efter personerna (ofta läkare) som först upptäckte och beskrev dem. Andra är döpta efter patienten som först presenterades med symptomen. Syndrom kan även benämnas utifrån symptomen eller den bakomliggande orsaken.

Vi vill sprida kunskap och medvetenhet. Så här har vi valt att fördjupa oss i några namn:

Retts syndrom
CP
Angelmans Syndrom
Lesch Nyhans syndrom
Wolf-Hirschhorns syndrom

Vi på Plusfamiljen erbjuder personlig assistans för barn och deras familjer, ungdomar och unga vuxna samt vuxna. Oavsett ålder och behov kan du vara trygg i att du får en assistans som passar just dig.

Denna webbplats använder cookies

Vi bakar lite kakor som du gärna får acceptera, detta för att vi vill utveckla vår hemsida och service till det bättre. Utan kakor är detta inte möjligt, hjälp oss att bli bättre! ❤ Informationen identifierar i huvudsak inte dig direkt utan används huvudsakligen för att få webbplatsen att fungera som du förväntar dig.