Meny

Om oss Plusfamiljen

Om oss

Historien om Plusfamiljen började med en liten pojkes behov. Bolagets grundare David Söderlunds son föddes med ett ovanligt syndrom som innebar att han behövde personlig assistans. När Lucas var i 4-årsåldern fick familjen hjälp av kommunen. Men det som erbjöds var inte i närheten av vad pojken behövde. Familjen fick heller inte vara med och påverka hur assistansen skulle se ut eller bestämma vilka assistenter som skulle jobba och finnas i deras hem.

Allt detta gjorde David frustrerad. Bristen på både rätt hjälp och självbestämmande fick honom att vilja skapa någonting nytt och annorlunda på egen hand. Han ville förändra, förbättra och utforma assistansen. Att kunna ge sin son assistans utifrån vad just han behövde för att kunna leva sitt liv fullt ut. En assistans som samtidigt fångar hela situationen och ser hela familjen. För alla påverkas när livet inte blir som man tänkt sig. Det blev 2006 grunden till dagens Plusfamiljen.

Vi ville hjälpa fler att kunna leva sitt liv fullt ut

När Davids fru Anne-Li Lodén, medgrundare till bolaget och med lång erfarenhet av äldreomsorgen, kom in i bilden såg hon direkt möjligheterna. Allt som de gjorde så bra för sin egen familj skulle kunna bli något större som kunde hjälpa fler människor att få den assistans de behöver utifrån sina behov. Familjeföretaget Plusfamiljen föddes och sedan 2010 har vi levererat assistans där vi tar ett helhetsgrepp om situationen och arbetar för att du och familjen ska kunna leva ert liv efter er dröm.

Eftersom vi har egna erfarenheter av hur det är att behöva personlig assistans så vet vi hur livet ser ut både för dig och familjen runtomkring. Vi har upplevt oron. Men även glädjen. Och vi vet hur det är att ha människor som inte är närmsta familjen i hemmet och allt annat som situationen medför. Våra personliga erfarenheter gör också att vi vet hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Lucas bror, Kevin, har berättat hur det var att växa upp som syskon. Hur han fick ta mycket ansvar redan som liten och vad han vill uppmuntra andra familjer i liknande situationer att göra. Läs hela hans berättelse här! 

Det extra pluset i ditt liv

Namnet då? Jo, vi är vad vi heter. För vi fungerar som det extra pluset i familjen. Den som finns där, hjälper, lyssnar och ställer upp när ni behöver. Som gör att ni orkar, helt enkelt. Vårt mål är att ge dig en personlig assistans där livet bara flyter på – alltifrån att vardagen fungerar till att du slippa oroa dig för ansökningar, myndighetskontakter och annat som känns svårt eller jobbigt.

Vi vill och göra skillnad för varje enskild familj. Därför är familjegreppet centralt i allt vi gör. Och med det menar vi det som är familj för dig. Det kan vara din respektive, dina vänner, din farmor, syskon eller hundar. Men ibland kanske det är vi som är din plusfamilj! Genom våra tjänster vill vi göra världen bättre och bidra till ett modernt och inkluderande samhälle där alla får plats och kan leva sitt liv på sina villkor.

Ett lagom stort assistansbolag med mycket kunskap

Eftersom vi inte är en av de stora drakarna i branschen – vi brukar säga att vi är lagom stora – blir du aldrig en i mängden hos oss. Vi vet vem du är, ser dig och lär känna dig och dina behov. När du behöver kan du alltid nå oss, vi finns där för att lyssna och skapa trygghet. Och för att lösa saker. Du får en egen kontaktperson (alltid samma person) som ser till att allt kring din assistans fungerar på bästa sätt och som du kan höra av dig till oavsett vad du har på hjärtat.

Som kund hos oss kan du också känna dig trygg i att vi kan det vi gör. Förutom att vi vet hur vi ska arbeta på bästa sätt för att du ska kunna leva som andra har vi också stor kunskap i de juridiska delarna av assistansen. Du får kort sagt en helhetslösning med all tänkbar hjälp från start till mål. Eller personlig assistans med extra allt, som vi brukar kalla det.

Självklart har vi tillstånd via IVO att bedriva personlig assistans inom LSS.

Det juridiska

Vi som arbetar på Plusfamiljen sitter på otroligt mycket juridiska kunskaper. Är det något som förändras, utbildar vi oss. Vi håller oss ständigt uppdaterade på lagar, regler och allt annat som är nödvändigt att veta för att kunna bedriva assistans, och lite till.

Utöver oss själva har vi även en extern partner, en juristpartner, som är experter på allt inom LSS. Och då menar vi verkligen allt. Med våra kunskaper kan du vara trygg i att du får den assistans du har rätt till.

Våra superhjältar gör skillnad i din vardag

Vårt mål är att vara världens bästa assistansbolag. Och då behöver vi så klart också världens bästa assistenter. Det har vi. Våra superhjältar, vi kallar dem så för att det är precis vad de är, gör varje dag allt de kan för att göra skillnad i ditt liv. De finns där för att vardagen ska fungera så bra som möjligt – alltifrån att hjälpa dig med påklädning och hygien till att styra upp ett kladdkakebak eller följa med dig på kryssning.

Assistenterna är helt enkelt otroligt viktiga. För dig och för oss. Därför anställer vi inte vem som helst. Långt ifrån. För att passa hos oss ska man vara nytänkande, flexibel och engagerad. Man ska dela våra värderingar. Och framför allt älska sitt jobb och ha hjärtat på rätta stället. Att många av våra medarbetare funnits med oss sedan starten är ett bevis på vi lyckats hitta rätt personer.

Läs mer om våra fantastiska assistenter

Det ekonomiska

Plusfamiljen är ett familjeägt företag utan riskkapital, med vinstkrav men ett begränsat vinstuttag. Vi får våra pengar från offentliga medel (försäkringskassa, kommun och landsting) och vi använder dem med respekt genom att jobba smart och effektivt. Vinsten vi gör i vår verksamhet återinvesteras. Det gör att vi kan fortsätta att leverera personlig assistans i världsklass, men också att vi kan utveckla nya verksamhetsgrenar inom områden där vi ser ett behov av en aktör som står för medmänsklighet och engagemang. Plusfamiljen Funka ägs av Anne-Li Lodén och David Söderlund med 50 % var. Du kan läsa mer om vår ekonomi och styrelse på allabolag.se.

Välkommen att bli en del av Plusfamiljen!

Vill du ha personlig assistans med värme och engagemang på dina villkor och utifrån dina behov? Hör av dig till oss på 010-206 58 00 eller info@plusfamiljen.se så berättar vi mer om vad vi kan göra för dig.

Bli kontaktad

Vill du bli kontaktad av oss? Skriv in dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Namn(Obligatoriskt)
Hantering av personuppgifter(Obligatoriskt)
Denna webbplats använder cookies

Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera så som du förväntar dig. Informationen identifierar inte dig och vi säljer aldrig vidare några uppgifter. Uppgifterna används för att utveckla vår hemsida och service till det bättre. Tack för att du hjälper oss ❤️