Meny

Personlig assistans

Personlig Assistans

Du vill leva ditt liv fullt ut. Vi ger dig personlig assistans som gör det möjligt.

För oss är det självklart att ge varje människa rätten att leva sitt liv efter sin dröm. Därför är vårt jobb att göra din personliga assistans så enkel, krångelfri och trygg som vi bara kan. Att finnas där. Lyssna. Och lösa saker. Assistansen ska ta minimalt utrymme i ditt liv så att du får mer plats att leva!

Rätten till assistans

Du som har en funktionsnedsättning kan få assistans för att kunna leva ett bra och självständigt liv på dina villkor. Rätten till assistansen styrs av LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Lagen finns för att du ska kunna leva som andra utan att begränsas av din funktionsnedsättning. Du ska till exempel ha möjlighet att arbeta, studera eller ha någon annan meningsfull sysselsättning. Du ska också kunna vara delaktig i samhället och kunna ta del av bland annat kultur och fritidsaktiviteter på samma sätt som andra.

Personlig assistans för alla

Vi på Plusfamiljen erbjuder personlig assistans för barn och deras familjer, ungdomar och unga vuxna samt vuxna. Oavsett ålder och behov kan du vara trygg i att du får en assistans som passar just dig. Det är du som styr hur den ska se ut och vi utformar den tillsammans med dig. För alla som har assistans har olika liv – vissa vill ha full fart medan andra gillar att ta det lugnt.

Du bestämmer

Så långt det är möjligt får du också bestämma vem som ska vara din assistent och vi hjälper dig självklart att finna en person som passar dig. Assistenten är både din och vår viktigaste resurs och att ni två klickar är nyckeln till att allt ska fungera bra på både kort och lång sikt. Vår långa erfarenhet av att rekrytera assistenter tillsammans med vårt breda kontaktnät har gjort oss duktiga på att hitta rätt person till rätt plats.

Assistans med extra allt

Oavsett om du befinner dig tidigt eller senare i livet är vårt erbjudande till dig alltid detsamma: en assistans där vi tar ett helhetsgrepp om situationen och arbetar för att du ska kunna leva ditt liv efter din dröm. Det betyder att vi tar hand om alla delar i assistansen – rekrytering, arbetsledning, planering, juridiska frågor och allt annat som behövs för att allt ska fungera friktionsfritt. Målet är att ge dig ett enklare liv, ett liv som bara rullar på. Och förutom att ta hand om dig på bästa sätt hör det också till helheten att se till dina nära och kära runtomkring som också påverkas.

Många skulle kalla det totallösning. Vi kallar det personlig assistans med extra allt.

Denna webbplats använder cookies

Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera så som du förväntar dig. Informationen identifierar inte dig och vi säljer aldrig vidare några uppgifter. Uppgifterna används för att utveckla vår hemsida och service till det bättre. Tack för att du hjälper oss ❤️