Meny

jobba som assistent

Jobba hos oss

Att jobba som assistent i Plusfamiljen innebär att man är del av något större. Vårt jobb handlar i första hand om att göra skillnad för människor som behöver det som mest. Oavsett vilken yrkesroll du har hos oss är det något som utmärker oss i både vårt sätt att jobba och vår gemenskap. Vi vill gärna bli fler så välkommen att bli en av oss – och det extra pluset i någons liv.

Bli pluset i någons liv!

Som assistent är du otroligt viktig. Både för personen du assisterar och för oss. Därför präglar våra värderingar inte bara vårt löfte till kunden. De genomsyrar även hur vi förhåller oss till varandra och vår vision som arbetsgivare. Som arbetsgivare är vi engagerade i dig som medarbetare – vi lyssnar, agerar och bryr oss genuint om dig och ditt perspektiv. Du är delaktig i vad som händer i organisationen och har möjlighet att påverka utifrån din yrkesroll. Det vi skapar tillsammans är en organisation som lever sina värderingar – inifrån och ut. Och att många av våra medarbetare har funnits med oss ända sedan vi startade är ett bevis på att vi lyckats. I gänget finns en härlig blandning av personer mellan 19 och 65 år. Det som förenar dem alla är att vi vill göra något meningsfullt som bidrar till ett bättre samhälle.

Som assistent gör du verklig skillnad

Våra ledord – mänskligt, nytänkande och engagerade – finns i vårt DNA och genomsyrar allt vi gör. Som personlig assistent innebär det att aktivt tänka på hur du kan arbeta tillsammans med din kund, och med familjen, på ett nytänkande och engagerande sätt. För oss som organisation innebär det att se till att alla inom Plusfamiljen känner sig delaktiga, att vi tänker utanför boxen och alltid ger lite mer än förväntat till både kunder och kollegor.

När vi söker nya medarbetare till Plusfamiljen söker vi dig som vill göra skillnad. Det är det som skapar pluset för familjen. Som personlig assistent är det inget krav att du har erfarenhet från området, så länge du är engagerad och har hjärtat på rätt ställe. Du behöver kunna sätta dig in i andra personers behov, hantera känslor som ibland skiftar och bemöta dem på ett bra sätt. Du behöver också förstå hur det kan vara att jobba i någons hem och att din arbetsplats helt enkelt är där du befinner dig just den dagen. Vi vet aldrig riktigt hur våra dagar kommer att se ut så du måste även vara lyhörd och flexibel.

Vill du jobba som assistent hos oss? Spana in om vi har några lediga tjänster som passar dig!

Ansvarsfull arbetsgivare och bra villkor

Hos oss får du som medarbetare vara del av ett härligt gäng där man ställer upp för varandra, med närvarande ledare som lyssnar och agerar. Plusfamiljen är en ansvarsfull arbetsgivare med bra villkor för alla medarbetare.

Genom kollektivavtal hos Almega Vårdföretagarna tar vi ansvar för att vi har en schysst och seriös verksamhet. Som assistent är du även fullt försäkrad mot olyckor i samband med arbetet och du har en månads uppsägningstid. Allt för att du ska känna dig trygg i din anställning hos oss.

Vi lägger ner stor omsorg i att hitta rätt personer till Plusfamiljen. Därför är det viktigt att se till att våra medarbetare trivs och utvecklas i sin yrkesroll. Det gör vi bland annat genom att satsa på utbildning. Vi ger våra assistenter grundläggande assistentutbildning, hjärt- och lungräddning samt utbildning i kundspecifika sjukdomar eller syndrom. Detta är viktigt både för din utveckling och för att du ska känna dig trygg och kompetent i din yrkesroll.

En arbetsmiljö där du trivs och mår bra

Inom Plusfamiljen tar vi hand om varandra och som arbetsgivare har vi det yttersta ansvaret för att våra assistenter mår bra på jobbet. Plusfamiljen har en engagerad ledningsgrupp som arbetar med arbetsmiljöfrågor och uppföljning för att kvalitetssäkra din arbetsmiljö som assistent.

För att du som anställd alltid ska bli hörd har alla personalgrupper regelbundna personalmöten och workshops. Då träffas hela teamet för att diskutera arbetet och dela med sig av sina funderingar. En verksamhetsledare finns alltid tillgänglig för samtal och ser till att vi följer upp dina frågor och idéer. Vi har även utrymme för handledning i förebyggande och utvecklande syfte för dig som assistent. Behovet av handledning och stöd varierar med uppgiften, dagen och vem du är. Som arbetsgivare finns vi där för dig och tar vår uppgift på största allvar, vi erbjuder även krisstöd om situationen kräver det.

Denna webbplats använder cookies

Vi bakar lite kakor som du gärna får acceptera, detta för att vi vill utveckla vår hemsida och service till det bättre. Utan kakor är detta inte möjligt, hjälp oss att bli bättre! ❤ Informationen identifierar i huvudsak inte dig direkt utan används huvudsakligen för att få webbplatsen att fungera som du förväntar dig.