Meny

Personlig assistans lss

Plusfamiljens visselblåsning

Här finner du information om hur du kan gå tillvägen om du märker missförhållanden hos Plusfamiljen. Vår visselblåsarfunktion är till för att du skall kunna rapportera allvarliga arbetsrelaterade missförhållanden eller oegentligheter.

Vad är en visselblåsarfunktion

En visselblåsarfunktion är en kanal där man ska kunna rapportera allvarliga missförhållanden i arbetsrelaterade sammanhang som det finns ett allmänintresse av att de kommer fram.

Vad ska anmälas?

Allt som misstänkts vara något slags missförhållande bör anmälas. Det kan till exemplen handla om hot, mobbing, brottsligheter, om du känner dig obekväm eller sexuellt ofredad. Känner du dig osäker kan du prata med Plusfamiljens verksamhetschef Jessica eller Plusfamiljens vd Anne-Li Lodén.

Vem kan anmäla?

I princip vem som helst kan göra en anmälan. Det kan var medarbetare, anhörig eller andra personer som har en koppling till verksamheten, men det kan också vara utanför Plusfamiljen som observerat ett missförhållande och vill göra Plusfamiljen uppmärksam.

Hur anmäler jag?

Antingen fyller du i formuläret längre ner på den här sidan eller skickar ett mejl/ringer direkt till Plusfamiljens verksamhetschef Jessica eller Plusfamiljens vd Anne-Li.

Jessica Boman:
E-post: jessica.boman@plusfamiljen.se
Telefon: 072 351 34 85

Anne-Li Lodén:
E-post: anneli.loden@plusfamiljen.se
Telefon: 010 206 58 07

Du kan också skicka en brev till Plusfamiljens kontor, märk då brevet med ”Visselblåsning”.

Adress:
Plusfamiljen
Magnus Ladulåsgatan 22
118 66 Stokholm

Anonymt eller öppet

Du väljer själv om du vill göra en anonym anmälan eller vilka uppgifter du vill ha med. Är du anonym är det viktigt att du får med den information som behövs för att ärendet ska kunna hanteras korrekt.

Rapporter som inkommer via visselblåsartjänsten går till Plusfamiljens verksamhetschef och/eller Plusfamiljens vd, som i sin tur avgör om det är lämpligt att utreda ärendet eller om den fortsatta hanteringen av rapporten ska överlämnas till en annan oberoende part.

Anmäl missförhållanden

Här skriver du vad för missförhållande du du vill anmäla och all annan viktig information som är nödvändig för att kunna hantera ärendet.
Namn
Hantering av personuppgifter(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Du hittar mer information om visselblåsarlagen på Arbetsmiljöverkets hemsida: Klicka här 

 

Denna webbplats använder cookies

Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera så som du förväntar dig. Informationen identifierar inte dig och vi säljer aldrig vidare några uppgifter. Uppgifterna används för att utveckla vår hemsida och service till det bättre. Tack för att du hjälper oss ❤️