Beviljad personlig assistans Plusfamiljen

Vägen till personlig assistans

Det här är ingen vanlig kundberättelse, det är en berättelse om tiden innan assistans och (i kort) vägen dit.

I maj 2022 kontaktade en mormor oss, hon berättade om sin dotter och vi fick en beskrivning om en mamma och pappa som hade gett upp. De hade gett upp hoppet om att sin son skulle få den hjälp han hade rätt till. Orken att kriga började ta slut.

En solig dag i maj mötte Plusfamiljens verksamhetschef, Jessica, mycket riktigt en trött och förtvivlad familj. De satt ganska länge tillsammans och gick igenom deras tuffa tid och hon berättade vad Plusfamiljen kanske kunde göra för dem.

Till vår stora glädje valde familjen oss och avtal och andra viktiga dokument skrevs, och här började den riktiga resan. Vi på Plusfamiljen valde i det här fallet att anlita CJ advokatbyrå då ansökan om assistans för små barn är oerhört komplicerad och juridiskt svår.

Att söka assistans är tufft för alla, att du själv eller du som förälder/anhörig ska behöva bevisa att den funktionsnedsättning som är verklighet skapar stora begränsningar utan personlig assistans. Att livet är på paus och att kampen är stor varje dag.

Tiden gick och efter möte med både Försäkringskassan och kommunen var det bara att vänta, en väntan som upplevs som oändligt lång. Att hoppas men ändå inte hoppas för mycket.

Den 10 oktober kom det glada beskedet, familjen vann kampen. Nu börjar livet med personlig assistans och framförallt rätten att få leva sitt liv på sina egna villkor!

 

Denna webbplats använder cookies

Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera så som du förväntar dig. Informationen identifierar inte dig och vi säljer aldrig vidare några uppgifter. Uppgifterna används för att utveckla vår hemsida och service till det bättre. Tack för att du hjälper oss ❤️