Beviljad personlig assistans Plusfamiljen

Vägen till personlig assistans

Det här är ingen vanlig kundberättelse, det är en berättelse om tiden innan assistans och (i kort) vägen dit.

I maj 2022 kontaktade en mormor oss, hon berättade om sin dotter och vi fick en beskrivning om en mamma och pappa som hade gett upp. De hade gett upp hoppet om att sin son skulle få den hjälp han hade rätt till. Orken att kriga började ta slut.

En solig dag i maj mötte Plusfamiljens verksamhetschef, Jessica, mycket riktigt en trött och förtvivlad familj. De satt ganska länge tillsammans och gick igenom deras tuffa tid och hon berättade vad Plusfamiljen kanske kunde göra för dem.

Till vår stora glädje valde familjen oss och avtal och andra viktiga dokument skrevs, och här började den riktiga resan. Vi på Plusfamiljen valde i det här fallet att anlita CJ advokatbyrå då ansökan om assistans för små barn är oerhört komplicerad och juridiskt svår.

Att söka assistans är tufft för alla, att du själv eller du som förälder/anhörig ska behöva bevisa att den funktionsnedsättning som är verklighet skapar stora begränsningar utan personlig assistans. Att livet är på paus och att kampen är stor varje dag.

Tiden gick och efter möte med både Försäkringskassan och kommunen var det bara att vänta, en väntan som upplevs som oändligt lång. Att hoppas men ändå inte hoppas för mycket.

Den 10 oktober kom det glada beskedet, familjen vann kampen. Nu börjar livet med personlig assistans och framförallt rätten att få leva sitt liv på sina egna villkor!

 

Denna webbplats använder cookies

Vi bakar lite kakor som du gärna får acceptera, detta för att vi vill utveckla vår hemsida och service till det bättre. Utan kakor är detta inte möjligt, hjälp oss att bli bättre! ❤ Informationen identifierar i huvudsak inte dig direkt utan används huvudsakligen för att få webbplatsen att fungera som du förväntar dig.