Meny

Personlig assistans

Personlig assistans för unga vuxna

Är du på väg in i vuxenlivet? Då kanske din assistans behöver växa i takt med att du blir äldre och har nya behov. Vi hjälper till med att hitta strategier som fungerar för dig i din nya vardag, för att du ska kunna ta steget fullt ut i vuxenlivet.

Att växa upp, bli tonåring och börja närma sig ett självständigt vuxenliv innebär att mycket förändras.

Det gäller även din assistans. När du växer in i rollen som vuxen betyder det många gånger att du tar ett större ansvar för din egen assistans. Vi på Plusfamiljen hjälper dig att få en smidig övergång till din nya situation. Vi har stor erfarenhet av assistans till ungdomar och att få den att fungera på bästa sätt redan från början. Det betyder till exempel att vi peppar dig att ta nya steg, hjälper till och planerar efter nya förutsättningar och gör det möjligt för dig att ta stora beslut som till exempel att flytta hemifrån, skaffa jobb eller hitta aktiviteter som passar dig.

Assistans med ett helhetsgrepp

Vårt erbjudande är alltid detsamma: en assistans där vi tar ett helhetsgrepp om situationen och arbetar för att du ska kunna leva ditt liv efter din dröm. Vårt jobb är att göra din personliga assistans så enkel och krångelfri som det bara går. Assistansen ska ta minimalt utrymme i ditt liv och ge dig mer plats att leva!

Assistenter med extra allt

För att det ska vara möjligt krävs också grymma assistenter som verkligen är engagerade i sitt jobb och brinner för att göra skillnad för dig. Och vi alltid vill hitta rätt person för just dig. Därför lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet när vi rekryterar. Vill du att din assistent är lika intresserad av hockey som du? Eller att de gärna hänger med på konsert eller fartfyllda aktiviteter? Kanske är det viktigaste att de gillar lugna filmkvällar hemma i soffan? Då är det viktigt för oss också.

Vi är också noga med att de vi anställer lever Plusfamiljens värderingar. Det kan man göra på lite olika sätt, bland annat genom att vara en varm och engagerad medmänniska. Våra assistenter är bärare av vår kultur och tankesätt. För oss handlar vårt arbete om att i första hand göra skillnad för människor som behöver det som mest. Vi är inkännande och engagerade, alltid med hjärtat först. Vårt arbetsgivaransvar tar vi på största allvar och gör alltid vårt yttersta för att våra assistenter ska känna sig trygga och sedda. För om de mår bra kan de också göra sitt bästa för dig.

Smart jobb bakom kulisserna

För att assistansen ska ta så lite utrymme som möjligt i ditt liv krävs det att vi jobbar smart bakom kulisserna. Det innebär att vi tar det fulla arbetsgivaransvaret; löpande personal- och löneadministration, rekrytering av assistenter, bemanning av pass, schemaläggning, semesterplanering, arbetsmiljö och utvecklingssamtal. Vi sköter även uppföljning och kvalitetssäkring av din personliga assistans. Dessutom tar vi ansvar för att driva dina ansökningar och omprövningar mot kommun och försäkringskassa.

Kort sagt ordnar vi med allt det krångliga. I vår värld är det saker som bara ska flyta på bakom kulisserna och som du inte ska behöva oroa dig för. För att allt ska bli så bra som möjligt har du även en egen kontaktperson som håller i alla trådar kring assistansen och som du kan höra av dig till när du behöver.

Men även om du slipper ta ansvar för detaljfrågorna och strukturen när du har din assistans hos oss så har du självklart huvudrollen när det gäller utformningen av assistansen. Det viktigaste av allt är att vi tillsammans hjälps åt för att du ska kunna leva ditt nya vuxna liv precis så som du vill.

Funderar du på att byta assistansbolag?

Kontakta oss gärna på 010-206 58 00 eller maila till info@plusfamiljen.se om du vill veta mer om hur vi jobbar eller vad vi kan göra för just dig! Här kan du också läsa mer om hur du byter till oss.

Denna webbplats använder cookies

Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera så som du förväntar dig. Informationen identifierar inte dig och vi säljer aldrig vidare några uppgifter. Uppgifterna används för att utveckla vår hemsida och service till det bättre. Tack för att du hjälper oss ❤️