Personlig assistans i Skåne

Personlig assistans för dig som befinner dig i Skåne.

Du som har en funktionsnedsättning kan få assistans för att kunna leva ett bra och självständigt liv på dina villkor. Rätten till assistansen styrs av LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Lagen finns för att du ska kunna leva som andra utan att begränsas av din funktionsnedsättning. Du ska till exempel ha möjlighet att arbeta, studera eller ha någon annan meningsfull sysselsättning. Du ska också kunna vara delaktig i samhället och kunna ta del av bland annat kultur och fritidsaktiviteter på samma sätt som andra.

När du behöver mer än 20 timmars hjälp med de grundläggande behoven har du möjlighet att få personlig assistans beviljad av Försäkringskassan. Understiger ditt grundläggande hjälpbehov 20 timmar är det istället din kommun som beviljar din assistans. Du väljer själv om du vill hantera din assistans på egen hand eller om vi vill ta hjälp av ett assistansbolag.

Om du tar hjälp av ett assistansbolag är det dem som kontaktar din kommun, vill du hantera din egen assistans är det du själv som kontaktar din hemmavarande kommun. Här har vi samlat några kommuner i Skåne, där du kan läsa mer: Båstad, Helsingborg, Hässleholm, Kristianstad, Landskrona, Lund, Malmö, Trelleborg, Ängelholm

personlig assistans plusfamiljen

Personlig assistans för alla

Vi på Plusfamiljen erbjuder personlig assistans för barn och deras familjer, ungdomar och unga vuxna samt vuxna. Oavsett ålder och behov kan du vara trygg i att du får en assistans som passar just dig. Det är du som styr hur den ska se ut och vi utformar den tillsammans med dig. För alla som har assistans har olika liv – vissa vill ha full fart medan andra gillar att ta det lugnt.

Här kan du läsa vad våra kollegor Emma och Sandra från Skåne tycker om sitt jobb som personlig assistent.

Enkelt att bli kund

Att bli kund hos oss är enkelt och vi finns för dig hela vägen från start till mål. Har du redan ett beslut? Eller behöver du hjälp att ansöka? Oavsett – hör av dig till oss. Genom åren har vi hjälpt många människor att kunna leva sina liv som de vill. Och vi hjälper gärna dig också. Här kan du läsa mer om Plusfamiljen.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om hur Plusfamiljen kan hjälpa dig med din assistans, eller har du andra frågor och funderingar? Skriv in dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Namn(Obligatoriskt)
Hantering av personuppgifter(Obligatoriskt)
Denna webbplats använder cookies

Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera så som du förväntar dig. Informationen identifierar inte dig och vi säljer aldrig vidare några uppgifter. Uppgifterna används för att utveckla vår hemsida och service till det bättre. Tack för att du hjälper oss ❤️