Emma berättar

Vad är det bästa med att arbeta som personlig assistent och vad kan det finnas för eventuella utmaningar?

Det bästa med att vara personlig assistent till just ”min” tjej är all glädje hon ger mig. Jag kan komma dit och kanske har något hänt hemma, eller så har jag något annat bekymmer men så fort jag möter hennes blick så är allt bortblåst! Hon är en glädjepunkt i mitt liv och jag vill tro att jag är en i hennes!

Jag hade mina tvivel innan jag började arbeta med henne, om jag skulle fixa det, om jag skulle klara av att träffa och ta hand om ett barn som har så många medicinska problem. Men redan första gången jag träffade henne så kände jag av hennes glädje och energi, efter det hade jag inga tvivel. Hon har lärt mig så mycket om att tänka utanför boxen och jag har fått en helt ny förståelse för att livet inte behöver vara kört bara för att man inte är född ”normal”, vad det nu betyder!
Jag har lärt mig så många nya saker, och jag kan inte för mitt liv förstå att jag inte har jobbat med detta innan! Jag älskar mitt jobb!

Hmm utmaningar… Det jag har känt som varit mest utmanande är väl att läsa av symtom hos henne. Liksom när man ser att något är fel, och det har varit svårt att förstå vad det är som är själva felet. Men det positiva med det är ju att jag verkligen ansträngt mig i att luska vad det kan vara som inte stämmer. Jag har lärt mig vara väldigt mycket mer observant för förändringar och det har även lett till att jag med mina egna barn kan se när dom kommer bli sjuka innan dom blir det.

Denna webbplats använder cookies

Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera så som du förväntar dig. Informationen identifierar inte dig och vi säljer aldrig vidare några uppgifter. Uppgifterna används för att utveckla vår hemsida och service till det bättre. Tack för att du hjälper oss ❤️