Miniserie om assistansansökan del 2

Nu har vi kommit till del 2 i processen om assistansansökan!

Idag la vi två kuvert på lådan, ett till kommunen i fråga och ett till försäkringskassan. Dessa kuvert innehåller själva ansökan som i sin tur innehåller bland annat intyg från läkare/psykolog/habiliteringen/skolan. Ansökan innehåller även tidsberäkning för de grundläggande behoven samt övrig tid, med övrig tid menas tex fritidsaktiviteter, daglig sysselsättning som tex att gå till sitt arbete eller skolan. Helt enkelt det som är att leva.

Att skriva en ansökan är en process som tar lång tid, det handlar mycket om att leta efter domar och vägledning för att på så sätt veta vad som är den assistansberättigades rättigheter. Men också en process i att klocka det som kallas för de nära behoven, delvis äta/gå på toaletten/duscha/klä på sig. Denna process är den som är den absolut jobbigaste för kunden, för vem vill räkna sitt liv i minuter och sekunder?
Ansökan blev den här gången totalt 58 sidor.

När ansökan har mottagits så tar det ca 3 månader för kommunen och 6 månader för försäkringskassan innan processen kan fortsätta.
Så nu får vi med andra ord vänta, men vi håller er självklart uppdaterade längst vägen.

 

Här kan du läsa mer om hur du ansöker om personlig assistans.

 

Denna webbplats använder cookies

Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera så som du förväntar dig. Informationen identifierar inte dig och vi säljer aldrig vidare några uppgifter. Uppgifterna används för att utveckla vår hemsida och service till det bättre. Tack för att du hjälper oss ❤️