Magnus berättar

Vad är det bästa med att arbeta som personlig assistent och vad finns det för utmaningar?

Det bästa i mitt arbete är att det alltid finns flera trådar att dra i, saker som behöver göras. Det gäller bara att känna och förstå vad som är viktigast just för tillfället, som ger mening för den man hjälper och för en själv. Ingen dag är den andra lik, man lär sig alltid något nytt.

En utmaning är att få tiden att räcka till för att göra praktiska saker som behövs, men ändå vara tillräckligt närvarande som en medmänniska. Som lyssnar och försöker förstå och kommer med impulser och andra synvinklar på allt mellan himmel och jord. Och använda humor och språket på alla möjliga sätt, för att lätta upp stämningen när det känns tungt för den man hjälper.

Att vända utmaningen till något positivt kan vara att man genom att diskutera något som känns tungt kan bidra till att ”bördan känns lättare”, så att man i alla fall tillfälligt kan släppa problemet och fokusera på något kul istället!

Denna webbplats använder cookies

Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera så som du förväntar dig. Informationen identifierar inte dig och vi säljer aldrig vidare några uppgifter. Uppgifterna används för att utveckla vår hemsida och service till det bättre. Tack för att du hjälper oss ❤️