Dennis personlig assistent Plusfamiljen

Dennis berättar

Vad tycker du är det bästa med jobbet som personlig assistent och vad kan det finnas för eventuella utmaningar?

Jag har varit assistent sedan hösten 2021 och började i yrket hos just Plusfamiljen. Det finns mycket saker som är trevligt med jobbet men det bästa är ju faktiskt möjligheten att i sitt yrke kunna bidra till att skapa ett bättre liv för en annan. Att kunna se de positiva effekter ett bra arbete ger, det är inte alla yrken förunnat. Det är sedan ett tag tillbaka ett livsmål för mig att alltid arbeta med något som på något vis bidrar till att göra världen bättre. I det stora och det lilla, där allt har ett sammanhang.

Det finns flertalet utmaningar men framförallt så är det i början att lära känna sin kunds inre önskningar, speciellt om hen har svårt att enkelt förklara eller beskriva dem utan förhinder. Det är en stor lättnad på den fronten när man väl lärt känna varandra väl. Just på min arbetsplats så är den största utmaningen nog att pusha och peppa trots eventuella motgångar.

Till er som funderar på att söka till assistentyrket så kan jag verkligen rekommendera det, trots att man är osäker på sin förmåga.
Det viktigaste är att du har hjärtat på rätt ställe.

 

Denna webbplats använder cookies

Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera så som du förväntar dig. Informationen identifierar inte dig och vi säljer aldrig vidare några uppgifter. Uppgifterna används för att utveckla vår hemsida och service till det bättre. Tack för att du hjälper oss ❤️