carolina plusfamiljen personlig assistent

Carolina berättar

Vad är det bästa med ditt jobb som personlig assistent?
Det finns nog inget som är direkt BÄST. Det är en massa saker olika från dag till dag, baserat på hur kunden har det. Ena dagen kan det bästa vara att få ett litet leende, och en annan dag kan det bästa vara att få kunden att göra det hon behöver göra. I det stora hela så känner jag att det bästa är nog i grunden veta att det man gör verkligen betyder något för någon. Att se lyckan i ögonen hos min kund när vi ses första gången på morgonen, eller när jag hämtar henne i skolan. Det slår nog det mesta!

Finns det några utmaningar?
Det finns så många utmaningar som personlig assistent. Det är från kund till kund känner jag. Men här jag är idag, så är nog dom största utmaningarna att man inte alltid kan kommunicera med klarhet. Jag har lärt mig kundens olika signaler och uttryck osv men det är inte alltid det funkar. En annan utmaning är det mentala, det mentala trycket av att fästa sig så ordentligt som man oftast gör efter en längre tid hos någon. Jag har varit hos kunden i drygt 2 år, och har blivit en liten del av inredningen hos familjen.

Jag är väldigt engagerad i kundens mående, även när jag ej är på jobb, då jag verkligen är tacksam för både kunden och familjen. Men man får ibland ta ett steg tillbaka och tala om för sig själv att det inte är mitt barn eller min familj. Att det är mitt jobb liksom. Men jag kan ändå tycka att den känslan är positiv då det behövs enormt samspel med familjen för att det ska funka i den utsträckning jag jobbar på.

Har du något tips eller annat du vill dela med dig av?
Mitt tips till någon som nyss börjat eller som kanske vill doppa foten i yrket är nog framförallt: vara mentalt förberedd, vara villig att engagera sig och viktigast – empati! Mentalt tänker jag att det är nämligen så att det tar en hel del mentalt att jobba som personlig assistent. Klickar man bra med familjen/kunden så får man ett band som gör man blir engagerad rent mentalt, och jag har tex lärt mig den hårda vägen hur det kan påverka en privat. Man måste alltså kunna skilja på jobb och privat.

Sen är engagemang så otroligt viktigt för samspelet med familjen och kunden. Att man verkligen är lyhörd och tar in det man ska hjälpa till med. Och till slut, vara empatisk. Att förstå att ingen dag är sig lik och kunna förstå att hur mycket man än planerat och föreställer sig saker och ting så kan minsta sak förändra allt. Man måste ha empati att förstå att kunden och familjen förlitar sig på dig som assistent att kunna hjälpa till.

 

Denna webbplats använder cookies

Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera så som du förväntar dig. Informationen identifierar inte dig och vi säljer aldrig vidare några uppgifter. Uppgifterna används för att utveckla vår hemsida och service till det bättre. Tack för att du hjälper oss ❤️