Jessicas väg till assistansen

Visste du att flera av oss som arbetar på Plusfamiljens kontor började arbetslivet inom assistans som just personlig assistent? Bland annat Jessica, som idag är vår verksamhetschef.

Jag har aldrig haft ett jobb där jag lärde mig så mycket i mänskligt integrerande som när jag arbetade som assistent. Och helt ärligt var det faktisk en ren slump att jag började i den här branschen.  En dag sa jag upp mig från mitt tidigare arbete och visste inte riktigt vad jag ville göra. En kompis frågade mig då om jag skulle vara intresserad av att arbeta på hennes jobb, som just personlig assistent. Jag hade faktiskt ingen aning vad ett jobb inom assistans innebar, helt ärligt visste jag inte ens vad assistans var för något. Men mitt svar var ändå “Jo, men det kan jag väl göra.”

Min kompis förklarade rollen, att jag kommer arbeta hemma hos kunden, vem han var osv osv. Sen träffade jag kunden och personen jag skulle ta över för. Kände att det var en riktigt härlig kille och att jag absolut kunde vara där ett tag. Men jag var ändå noga med att säga att jag bara var där tills jag kommit på vad jag ville göra, att jag inte kunde lova att jag skulle stanna.

Det var februari och redan efter en vecka var jag otroligt fascinerad över hur nära man kom varandra. Jag tänkte “herregud, hela hans liv ligger i våra händer, är inte vi här och liksom finns där för honom, skulle han inte ha någon tillvaro.” Jag jobbade hos honom hela påsken. Även här började jag tänka på hur nära vi verkligen var, hur många firar egentligen påsk med en kompis?

Första resan kom sedan i maj, vilket var en jättestor händelse. Det är det än idag. Vi hade så roligt på den resan! Vi badade i havet, gick på restaurang och bara njöt. Att få se hans glädje, och få vara med om det, vilket annat jobb har så?!

Jag var assistent hos honom i nästan ett år och under den tiden tänkte jag att assistans måste vara den reform där man som anställd får dela och vara med om saker man aldrig skulle göra annars, men också det otroligt stora förtroendet man får. Allt det här har jag burit med mig genom hela mitt arbetsliv, då jag sedan dess har varit kvar inom assistansen, som kundansvarig och nu som verksamhetschef.

I 20 år är jag än idag så glad över att jag tackade ja den där dagen och började mitt liv inom assistans.

Denna webbplats använder cookies

Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera så som du förväntar dig. Informationen identifierar inte dig och vi säljer aldrig vidare några uppgifter. Uppgifterna används för att utveckla vår hemsida och service till det bättre. Tack för att du hjälper oss ❤️