Riksdagsmajoritet: Alla hjälpmoment ska ge rätt till personlig assistans

Webbtidningen Hejaolika.se publicerade i veckan ett inlägg om; Riksdagens socialutskott vill att samtliga hjälpmoment för alla grundläggande behov ska ge rätt till personlig assistans.

Om detta blir en verklighet så är det ett enormt steg i rätt riktning för att rädda den personliga assistansen och den nedmontering som skett. Men också att återta rätten för alla de som mist sin assistans och med det mist rätten till att leva sitt liv på sina egna villkor.

”Äntligen har fler partier insett att det enda anständiga är att assistans ska ges under hela toalettbesöket, inte som idag bara för de moment som räknas som mycket privata. Eller för att ta på sig alla sina kläder, inte som idag bara de kläder som sitter närmast kroppen.” – skriver Pia Steensland (KD) på sin Facebooksida.

Det formella beslutet kommer att fattas av riksdagens majoritet den 16 mars. Därefter är det upp till regeringen att förverkliga riksdagens vilja.

Läs hela artikeln här!

 

HejaOlika.se är Sveriges ledande oberoende webbtidning om funktionsrättsfrågor och funktionshinderspolitik.

 

Denna webbplats använder cookies

Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera så som du förväntar dig. Informationen identifierar inte dig och vi säljer aldrig vidare några uppgifter. Uppgifterna används för att utveckla vår hemsida och service till det bättre. Tack för att du hjälper oss ❤️