Tillfälliga coronaregler upphör 1 oktober

Från och med 1 oktober upphör många tillfälliga ersättningar som regeringen infört under pandemin, bland annat ersättning för karens och riskgruppsersättning. E-tjänsterna ligger dock kvar för att man ska kunna söka ersättning retroaktiv för dagar innan 1 oktober 2021.

Även de tillfälliga reglerna för ersättning för sjuklönekostnader upphör och återgår till det normala från 1 oktober.

Regeringen tar även bort undantaget som gällt för läkarintyg. Det innebär att den som är anställd kommer behöva visa läkarintyg för sin arbetsgivare dag 8 i sjuklöneperioden och för Försäkringskassan dag 15 vid ansökan om sjukpenning. Detta gäller om den första sjukdagen är 1 oktober 2021.

Egenföretagare och behovsanställda ansöker om sjukpenning direkt från Försäkringskassan och ska från och med 1 oktober inkomma med läkarintyg dag 8 i samband med ansökan.

 

Källa:
www.forsakringskassan.se

Denna webbplats använder cookies

Vi bakar lite kakor som du gärna får acceptera, detta för att vi vill utveckla vår hemsida och service till det bättre. Utan kakor är detta inte möjligt, hjälp oss att bli bättre! ❤ Informationen identifierar i huvudsak inte dig direkt utan används huvudsakligen för att få webbplatsen att fungera som du förväntar dig.