assistansersättning 2023

Assistansersättningen 2023

Inför valet var det en massa löften om att assistansersättning skulle vara fokusområde för ett av de bidragen som skulle höjas, och på så sätt skapa en bättre kvalitet och anställningstrygghet för personliga assistenter.

Löftet hölls inte och ersättningen blev återigen 1,5 %, vilket inte ens täcker bland annat lönerevisionen år 2023.

Detta gör att det blir svårare att bedriva en kvalitativ assistans. Det leder också till att flera bolag kommer behöva avsluta sina verksamheter.

”Personliga assistenter är en av Sveriges största och viktigaste yrkesgrupper. Att som anordnare kunna vara en bra och trygg arbetsgivare som kan ge en marknadsmässig lön, fortbildning och utveckling ska vara en självklarhet, men när vi återigen får en höjning som inte ligger i linje med omvärldsindex blir det svårt.”
– Jessica, verksamhetschef på Plusfamiljen

Plusfamiljens förhoppning är att våra politiker ska förstå hur viktig LSS är och framför allt hur viktiga våra personliga assistenter är.

Denna webbplats använder cookies

Vi använder kakor för att webbplatsen ska fungera så som du förväntar dig. Informationen identifierar inte dig och vi säljer aldrig vidare några uppgifter. Uppgifterna används för att utveckla vår hemsida och service till det bättre. Tack för att du hjälper oss ❤️