Om företaget

Plusfamiljen är en omsorgsverksamhet för dig och familjen. Med det menar vi att de omsorgstjänster vi levererar alltid ska vara individanpassade, - men de ska också inkludera ett familjeperspektiv.


Av den enkla anledningen att det är hela familjen som påverkas när livet händer och inte blir som man hade tänkt. Det är hela familjen som påverkas när samhällssystem inte fungerar, och det är hela familjen som blomstrar när livet vänder tillbaka. Vi vill finnas där vi har möjlighet att göra skillnad för familjer och bidra till ett bättre samhälle.

Historien tog sin början 2006 med en liten killes behov av assistans. Tanken att leverera assistans som fångar hela situationen och ser hela familjen tog form, och blev senare det vi idag kallar Plusfamiljen. Plusfamiljen AB är idag ett familjeföretag utan riskkapital, med vinstkrav men begränsat vinstuttag. Vi får våra pengar från offentliga medel (försäkringskassa, kommun och landsting) och vi använder dem med respekt genom att jobba smart och effektivt. Den vinst vi gör i våra verksamheter återinvesteras och möjliggör dels att vi kan upprätthålla kvalitet, men också att vi kan utveckla nya verksamhetsgrenar inom områden där vi ser ett behov av en aktör som står för medmänsklighet och engagemang.

Plusfamiljen vill inte vara lagom. Vi vill vara pionjärer. Alltid engagerade, alltid med hjärtat först.

Våra verksamheter präglas av de människor som arbetar i Plusfamiljen. Alla som jobbar hos oss är en del av Plusfamiljen av en anledning, att de har ett lite annorlunda tankesätt. En genuin vilja att göra skillnad, tänka med hjärtat och vågar gå först för att driva arbetet framåt. Vi anser att varje människa har rätt att leva sitt liv efter sin dröm, och vi som jobbar här är möjliggörare i den visionen.